Introducció a Aldiètica
Més enllà de les calories

Aldiètica és una metodologia integral desenvolupada per aconseguir una transformació metabòlica profunda en el cos, promovent la pèrdua de greix corporal i el manteniment o augment de la massa muscular. 


Aquesta metodologia s'enfoca en objectius que van més enllà de la simple pèrdua de pes, buscant una millora integral de la salut metabòlica, física i mental de l'individu. L’enfocament holístic d’Aldiètica es fonamenta en la sinergia de productes nutricèutics, canvis en l’estil de vida i una reestructuració del metabolisme basal.


Els principals objectius d’Aldiètica són:

  • Pèrdua de greix corporal, especialment el greix visceral més perjudicial per a la salut.

  • Preservació i augment de la massa muscular magra. El múscul és un teixit metabòlicament molt actiu, essencial per mantenir la despesa energètica.

  • Millora de la sensibilitat a la insulina i regulació dels nivells de sucre en sang.

  • Reducció de la inflamació sistèmica.

  • Optimització de la funció mitocondrial i de la capacitat de cremar greixos.

  • Augment dels nivells d’energia i millora del rendiment físic i mental.

  • Adopció d’hàbits d’alimentació saludables i sostenibles en el temps.


En resum, Aldiètica representa una oportunitat per aconseguir una transformació metabòlica profunda i duradora, que va més enllà de la simple recerca estètica de la pèrdua de pes. Mitjançant un enfocament integral, es busca un canvi positiu i sostenible en la salut i el benestar general.

La pèrdua de pes vs la transformació metabòlica

Aldiètica transcendeix el simple concepte d'avançar, ja que la pèrdua exclusiva de pes pot ser perjudicial per a la salut si es perd tant greix com múscul. Això indueix un estat de caquèxia, caracteritzat per la pèrdua de massa muscular i la disminució del metabolisme basal. 

La caquèxia compromet la capacitat termogènica del cos i redueix la despesa energètica, fent que l'organisme entri en un mode d'estalvi que dificulta continuar perdent pes. A més, la pèrdua de massa muscular implica una menor capacitat funcional, augmentant el risc de lesions i el deteriorament de la qualitat de vida.

Per això, Aldiètica prioritza la preservació i fins i tot l'augment de la massa muscular magra, composta principalment per múscul esquelètic. En mantenir una musculatura sana i activa, es conserva un metabolisme actiu que facilita l’oxidació de greixos com a combustible. Un cos amb més proporció de múscul experimenta una major despesa energètica en repòs, la qual cosa promou la pèrdua del greix corporal excedent.

En síntesi, Aldiètica busca una transformació metabòlica integral, no només una disminució de pes. Mitjançant la preservació de la massa muscular, s’assoleix un metabolisme actiu i eficient que afavoreix la reducció específica del component gras, evitant l’estat catabòlic de la caquèxia.

Estratègies clau d'Aldiètica

Aldiètica es basa en tres estratègies clau per aconseguir una transformació metabòlica integral:


Ús de productes nutracèutics específics

S’empren productes adaptats a les necessitats individuals de cada persona, com MP50 Woman Calmtime, P65 Glut Complex i B96 Adiprim. El P65 Glut Complex, a més de regular la massa muscular i afavorir la pèrdua de greix, posseeix propietats antiinflamatòries crucials per a l'èxit d'Aldiètica.

Canvis en l’estil de vida

S’adopten hàbits saludables, com una alimentació adequada, activitat física regular, respiració conscient, exposició a entorns naturals i higiene personal. 

Reestructuració del metabolisme basal

Es busca optimitzar processos metabòlics clau com la lipòlisi, la termogènesi i la sensibilitat a la insulina, entre d'altres, per aconseguir una transformació profunda i sostenible.

Productes nutricèutics 

Aldiètica es fonamenta en la sinergia de productes nutricèutics específics, adaptats a les necessitats individuals de cada persona. Els més destacats són:

  • MP50 Woman Calmtime: Un potent activador metabòlic que afavoreix la termogènesi (crema de greixos) i l'activació de les mitocòndries. Ajuda a mobilitzar les reserves de greix corporal.

  • P65 Glut Complex: Un antiinflamatori molecular revolucionari que permet controlar la inflamació crònica sistèmica i la neuroinflamació. Té propietats immunomoduladores i contribueix a la regeneració muscular d’alta qualitat. 

  • B96 Adiprim: Una fórmula sinèrgica que regula els nivells d’insulina i la resistència a la mateixa. Ajuda a controlar els pics de sucre en sang després dels àpats i afavoreix la pèrdua de greix corporal.


Aquests productes nutricèutics s’adapten a cada pacient en base a les seves necessitats específiques. Per exemple, en persones amb alts nivells d’inflamació sistèmica, es prioritzarà inicialment l’ús del P65 Glut Complex. En canvi, en casos de resistència severa a la insulina, serà crucial introduir primer el B96 Adiprim.

La personalització del tractament nutricèutic és una característica distintiva d’Aldiètica, que la diferència dels enfocaments estandarditzats. Aquesta adaptació permet obtenir els màxims beneficis metabòlics en cada individu.

Beneficis antiinflamatoris d’Aldiètica 

Un dels beneficis més notables d'Aldiètica és la seva capacitat per reduir els processos inflamatoris crònics que subjacent a l'obesitat i les malalties metabòliques. Això es deu en gran part a les propietats antiinflamatòries del suplement P65 Glut Complex.

La inflamació crònica de baix grau és un factor clau en la patogènesi de l'obesitat. Els adipòcits hipertrofiats alliberen citocines proinflamatòries com la interleucina-6 i el TNF-alfa, que estimulen vies inflamatòries sistèmiques. 

El P65 Glut Complex ajuda a controlar aquesta inflamació crònica en modular la producció de citocines inflamatòries. Diversos estudis han demostrat que la glutamina que conté el P65 Glut Complex redueix els nivells de TNF-alfa, IL-6 i IL-1β.

Un altre efecte antiinflamatori notable del P65 Glut Complex és la normalització de la neuroinflamació associada a l'obesitat. La inflamació crònica indueix l'alliberament de citocines des del teixit adipós cap al cervell, desencadenant una cascada inflamatòria a nivell neuronal. 

El P65 Glut Complex atenua la neuroinflamació en disminuir l'estimulació excessiva de l'hipotàlem per les citocines inflamatòries. D’aquesta manera, contribueix a restablir l’equilibri metabòlic regulat pel sistema nerviós central.

En resum, la capacitat del P65 Glut Complex per controlar la inflamació sistèmica i cerebral és una peça angular dels beneficis antiinflamatoris de la metodologia Aldiètica. La reducció de la càrrega inflamatòria crea un context fisiològic òptim per a la pèrdua de pes i la transformació metabòlica.

Neuroinflamació

La neuroinflamació implica l'alliberament de citoquines pro-inflamatòries des del teixit adipós, que assoleixen el cervell i desencadenen una resposta inflamatòria a nivell neuronal. Conseqüentment, s'eleven els nivells de cortisol, exacerbant l'estrès metabòlic, i s'inhibeix la producció del factor neurotròfic derivat del cervell (BDNF), essencial per a la neurogènesi i la plasticitat neuronal.

L’excés de teixit adipós hipertrofiat allibera citocines proinflamatòries com a interleucina 6 i interleucina 1 beta, les quals ingressen al torrent sanguini. Aquestes citocines creuen la barrera hematoencefàlica i arriben al cervell, activant la micròglia, cèl·lules del sistema immune residents en el sistema nerviós central. 

La micròglia activada allibera més citocines inflamatòries, establint un cicle d'inflamació crònica neuronal i glial. Els alts nivells de citoquines indueixen l’activació de l’eix hipotàlem-hipòfisi-suprarenal, resultant en un augment de la producció de cortisol. 

El cortisol elevat causa major estrès metabòlic i hiperglucèmia, alhora que inhibeix l'expressió de BDNF en determinades regions cerebrals com l'hipocamp. La disminució de BDNF afecta negativament la neurogènesi, o formació de noves neurones, i la plasticitat neuronal.

Restabliment de BDNF

El factor neurotròfic derivat del cervell (BDNF) és una proteïna crucial per a la supervivència i funció de les neurones. En disminuir la inflamació sistèmica i la neuroinflamació mitjançant Aldiètica, es restableixen els nivells adequats de BDNF.

Funció del BDNF

El BDNF participa en processos essencials com la neurogènesi, que implica la formació de noves neurones a partir de cèl·lules mare neurals. També està involucrat en la sinaptogènesi, és a dir, la formació de connexions entre neurones anomenades sinapsis. 

Neurogènesi i plasticitat neuronal

La neurogènesi passa principalment a l'hipocamp, una regió cerebral relacionada amb la memòria i l'aprenentatge. Aldiètica, en normalitzar els nivells de BDNF, afavoreix la neurogènesi hipocampal. A més, el BDNF promou la plasticitat neuronal, la capacitat del cervell per reorganitzar-se i formar noves connexions davant estímuls interns o ambientals. Aquesta plasticitat és la base de l’adaptació i l’aprenentatge.

Beneficis cognitius

Els efectes del BDNF en la neurogènesi i la plasticitat neuronal es tradueixen en beneficis cognitius clau. Aldiètica pot millorar la capacitat de pensament, memòria, concentració, resolució de problemes i regulació emocional, en restaurar els nivells cerebrals d'aquesta proteïna. El BDNF és un mediador molecular essencial entre la reducció de la inflamació sistèmica i l'optimització del funcionament cerebral.

Regulació de la serotonina

La serotonina és un neurotransmissor clau produït principalment a l'intestí, que compleix diverses funcions en l'organisme. La reducció de la inflamació i la neuroinflamació mitjançant Aldiètica permet la normalització dels nivells de serotonina, generant múltiples beneficis.

Serotonina i la regulació de la gana

La serotonina modula el sistema nerviós entèric i participa en la regulació de la gana a través de l’eix intestí-cervell. Una major producció de serotonina promou la sensació de sacietat després dels àpats.

Serotonina i l'estat d'ànim  

Uns nivells adequats de serotonina estan associats amb una millora de l'estat d'ànim i una disminució de símptomes d'ansietat i depressió. La serotonina també augmenta la sensació de benestar.

Serotonina i la funció intestinal

La serotonina afavoreix la motilitat intestinal, prevenint l'estrenyiment. A més, contribueix a reduir la permeabilitat intestinal en interactuar amb les cèl·lules epitelials. Això evita el pas de toxines i patògens al torrent sanguini.

Eix intestí-cervell

La serotonina es troba principalment al tracte gastrointestinal, on modula el sistema nerviós entèric i l’eix intestí-cervell. El sistema nerviós entèric és una xarxa de neurones que controlen la funció intestinal. La serotonina pot regular el peristaltisme intestinal, la secreció de sucs digestius i l'absorció de nutrients.

Hi ha una comunicació bidireccional entre l'intestí i el cervell, coneguda com l'eix intestí-cervell. La serotonina produïda a l'intestí pot enviar senyals al cervell a través del nervi vague. Al seu torn, el cervell pot regular la producció de serotonina a l'intestí. 

Aquesta comunicació permet que l’estat emocional i cognitiu influeixin en la funció intestinal. Per exemple, l'estrès pot alterar els nivells de serotonina a l'intestí, contribuint a símptomes com estrenyiment, diarrea o síndrome de l'intestí irritable. La modulació de la serotonina mitjançant Aldiètica pot ajudar a restablir l’equilibri en aquest eix intestí-cervell.


Beneficis globals d’Aldiètica 

Aldiètica no es limita a promoure la pèrdua de greix, sinó que busca optimitzar la salut integral de l'individu. Aborda aspectes com l'autoestima, la neurogènesi, l'equilibri emocional i l'adopció d'hàbits saludables, incloent-hi una alimentació adequada, activitat física, respiració conscient, exposició a entorns naturals i higiene personal.

En disminuir la inflamació sistèmica i la neuroinflamació mitjançant Aldiètica, es restableixen els nivells adequats de BDNF, afavorint la formació de noves neurones i circuits neuronals. Això es tradueix en beneficis cognitius, millorant la capacitat de pensament, memòria, reflexos i regulació emocional. Aquests efectes positius sobre el sistema nerviós central poden ajudar a enfortir l’autoestima i l’equilibri emocional.

La sensació de benestar que prové de veure's i sentir-se millor gràcies a la pèrdua de pes saludable, sumada als efectes positius sobre l'estat anímic, creen les condicions ideals per adoptar hàbits de vida més sans. La persona se sentirà motivada per alimentar-se millor, fer activitat física amb regularitat i buscar espais de relaxació, com la meditació o el contacte amb la natura.


El rol dels professionals

Els professionals de la salut dedicats a Aldiètica han d’invertir temps i esforç a educar els seus pacients sobre els principis d’aquest enfocament holístic. És imperatiu proporcionar als pacients les eines necessàries per aconseguir una transformació metabòlica sostenible i una vida plena.  

L’educació del pacient s’ha d’enfocar a explicar els mecanismes subjacents d’Aldiètica, com la regulació de la inflamació sistèmica i la neuroinflamació, la modulació de la resistència a la insulina i la importància d’adoptar hàbits saludables d’alimentació, activitat física, higiene del son i gestió de l’estrès.

A més de l’educació, els professionals també han de motivar els pacients i servir com a guies en el procés de canvi d’hàbits, proporcionant recomanacions personalitzades sobre patrons d’alimentació òptims, rutines d’exercici adequades, estratègies per millorar la qualitat del son i tècniques per gestionar situacions estressants. 

El seguiment proper del pacient i el reforç positiu de les petites fites són fonamentals per mantenir la motivació al llarg del procés. Els professionals han de celebrar cada avenç en l’adopció d’hàbits saludables i prevenir recaigudes mitjançant el suport continu.

Oportunitat de diferenciació

Aquesta oportunitat de diferenciació i comprensió profunda del metabolisme humà és un actiu valuós per als professionals d'Algèmica, permetent-los oferir un servei integral i d'avantguarda als seus pacients. 

Aldiètica representa una nova perspectiva que transcendeix els enfocaments tradicionals centrats únicament en la pèrdua de pes. En comprendre en profunditat els mecanismes metabòlics subjacents, els professionals poden dissenyar plans d’acció personalitzats i efectius.

Conèixer conceptes com la resistència a la insulina, la inflamació crònica, la resistència a la leptina i la importància de preservar la massa muscular, permet als professionals abordar les causes d'arrel del sobrepès i l'obesitat d'una manera integral. 

Això es tradueix en un major valor afegit per als pacients, que no només perden pes, sinó que experimenten una transformació metabòlica completa, amb beneficis cognitius, emocionals i físics duradors.


Aldiètica: Un enfocament científic per a la pèrdua de greix i la salut integral
Més enllà de les calories